Sfaturi ca să nu pici în depresie

Fotograf: Andreea Marcu

E toamnă, e frig, e epidemie de răceală şi, mai mult de atât, e o stare în jur de depresie şi melancolie continuă.

Hai să spunem lucrurilor pe nume: vara e undeva departe, probabil pe o plajă din Caraibe, bronzându-se şi stând la o bârfă cu soarele, nisipul, marea şi briza ei. Ne-a fugit şi iubirea de-o vară. Unde? Nu ştim, dar cert e că nu se întoarce prea curând, la fel ca şi vara.

Ştiu că ţi-e dor de vară, de mare, de soare, de nopţile albe petrecute cu prietenii, de dimineţile în care nu făceai altceva decât să leneveşti în pat. De ce să te mint? Şi mie mi-e dor. Mi-e groaznic de dor, dar nu am ce să fac. Nu pot acum să pic în depresie doar pentru că trece vremea.

În cazul în care ai intrat în starea despre care vorbesc mai sus, uite câteva sfaturi:

  • Aminteşte-ţi că în perioada asta, parcurile sunt superbe, mai ales datorită frunzelor în toate culorile. Aşa că de ce să nu ieşi la o plimbare, poate să faci şi un photoshooting, decât să stai în casă?
  • Gândeşte-te că toamna îţi poţi întâlni dragostea adevărată, nu să trăieşti doar o idilă de vară. Conform unui studiu, toamna se înfiripă cele mai multe relaţii de durată.
  • Pune burta pe carte ca să scapi de toată perioada asta stresantă la şcoală, nu de alta, dar te aşteaptă colindele, zăpada, pârtiile, Crăciunul cu cadouri, bunătaţi şi sentimentul acela când vrei să fii mai bun, când simţi că te regăseşti.
  • Ascultă muzică din aceea care nu te deprimă, pictează, scrie, ieşi cu prietenii şi fă orice ca să te bucuri de fiecare zi din viaţa ta.
  • Şi nu în ultimul rând, găteşte, pentru că toamna ai din ce să alegi, mai ales fructe delicioase pentru prăjituri.

Cineva spunea odată “Life’s too short to be anything but happy!”