Halloween Madness – sau jurnal despre cum au petrecut lăzăriştii

Vineri, 26 octombrie, sala de festivităţi a liceului nostru a fost plină de vampiri, zombi, vrăjitoare, pisicuţe, prinţese, care mai de care mai aranjaţi şi pregătiţi de distracţie. Nu, nu a fost o piesă de teatru şi nici repetiţii pentru un spectacol – a avut loc petrecerea de Halloween a lăzăriştilor, un eveniment aşteptat de mulţi în această toamnă.

Foto: Ana Andrei

La intrare, domn’ Săndel ne ştampila cu o figură serioasă, ca întotdeauna, părând că ne garantează intrarea într-un club secret şi subteran. Sala de festivităţi era decorată cu simboluri specifice acestei sărbători (dovleci, lilieci, etc.), dar cred că ceea ce i-a bucurat pe majoritatea elevilor (mai ales pe colegii mei) au fost prăjiturile şi pateurile lăsate pe pervazul geamurilor, la îndemâna oricui.

Foto: Ana Andrei

Petrecerea a început cu un moment artistic susţinut de Hanelore Bauer şi Dan Chiriac, ce au interpretat câteva cântece cunoscute, în aplauzele publicului. Tot în această atmosferă au intrat pe scenă Irina Mateescu, alături de Diana Neagu, pentru a demonstra că suntem cu adevărat plini de talent.

Foto: Ana Andrei

Muzica a fost bună, s-a dansat, însă momentele mult aşteptate au fost, ca şi în anii precedenţi, concursul de costume şi cel de karaoke. Juriul a decis să premieze costumaţia „Leanei” (Radu Dălăban, 10A), care a venit cu multe sfaturi, desigur, practice, despre ce lucruri periculoase pândesc în boscheţi. La karaoke, am fredonat cu toţii melodiile alese de participanţi, la început cam timizi, însă pe parcurs devenind mai siguri pe sine, îndemnând restul elevilor prezenţi la dans şi cântat.

Foto: Ana Andrei

Am cerut păreri, atât bobocilor, cât şi celor mai mari, care mi-au confirmat că deşi este o sărbătoare tipică americanilor, o petrecere este oricând binevenită, mai ales într-o seară de vineri. Organizatorii s-au descurcat de minune cu acest eveniment şi ne dorim ca bobocii să fi intrat în atmosfera spiritului lăzărist.

Sperăm că „vecinii” noştri de peste stradă nu vor face din nou reclamaţii din cauza zgomotului, aşa cum ne-a avertizat pe un ton uşor amuzat domnul director. Cam atât despre nebunia de Halloween şi aşteptăm evenimentul de anul viitor, la fel de reuşit precum cel de anul acesta… sau chiar mai bun.

Andreea Gheorghe

Este lazaristă realistă, pasionată de scris și de cuvinte în ciuda profilului ales. Crede că viața nu ar fi completă fără umor, sarcasm și prieteni. Se exprimă cel mai bine prin zâmbete și vise.