Viața de liceu diferă de la elev la elev în Neculce

Dacă eşti la sfârşit de ciclu gimnazial şi nu ştii ce liceu să alegi, Colegiul Naţional „Ion Neculce” este o alegere cât se poate de bună. De ce? Pentru că liceul nostru, înfiinţat în anul 1922, se află printre unităţile de învăţământ prestigioase din Capitală, această apreciere fiind făcută nu de noi, colectivul liceului, ci fiind certificată prin rezultatele bacului din 2009, când promovabilitatea a fost de 96,41% şi prin concursurile şcolare (olimpiade, concursuri lingvistice, internaţionale etc). De asemenea, studiile de la clasele bilingve se pot finaliza cu examen de bacalaureat recunoscut în Italia. Lăsând la o parte statisticile, să trecem la părerile sincere ale elevilor din Neculce…

Sursa foto: http://liceulionneculce.wordpress.com/

 Liceul nostru este o alegere potrivită pentru toţi care vor să înveţe „ceva carte” în liceu, dar care vor să se şi distreze, pentru că, aşa cum spun toţi, anii de liceu sunt cei mai frumoşi… Când vine vorba de ore însă, seriozitatea este calitatea pe care toţi profesorii o aşteaptă de la noi, deci ar trebui să fim ,,înzestraţi” cu ea. Însă când vine vorba de adevărata viaţă de liceu, lucrurile se schimbă… radical! Viaţa în Neculce diferă de la elev la elev, deşi majoritatea avem ocupaţii, pasiuni în comun; avem stiluri asemănătoare când vine vorba de îmbrăcăminte, însă fiecare are propriul lui caracter. Caracter pe care unii îl înghit, alţii… nu!  Majoritatea elevilor din Neculce poate fi caracterizată ca fiind „de treabă”. Suntem genul de persoane sociabile, deci te poţi integra foarte repede printre noi. Normal, de ce să nu fim sinceri, şi noi avem „oile noastre negre”, însă dacă ajungem să îi cunoaştem cu adevărat, descoperim că ne putem înţelege la fel de bine şi cu ei. Atmosfera din curtea şcolii este una cât se poate de destinsă: toţi ieşim afară în pauze, socializăm, râdem, glumim, descoperim pasiuni comune… Astfel ne pregătim fizic şi intelectual pentru o nouă oră de curs.

 În privinţa profesorilor… Ei bine, nu cred că sunt eu în măsură să-i descriu aşa bine, însă tot ce pot spune despre dumnealor este că îşi doresc să ne înveţe cât mai multe. Din acest motiv, majoritatea orelor se desfăşoară în laboratoare, ei prezentându-ne materiale suplimentare, dorindu-şi să înţelegem mai bine materia pe care ne-o predau.

 După părerea mea, Colegiul Naţional „Ion Neculce” descrie cât se poate de bine echilibrul dintre învăţătură şi frumuseţea anilor de liceu.