Premiul II: Sportul și matematica

Iarna trecută, tatăl meu, care e genul de om ambițios și perseverent, s-a hotărât să deschidă o sală de aerobic într-un spațiu liber din blocul pe care l-a construit acum 3 ani. Fiind o fire sportivă, mi s-a părut o idee bună, așa că am început să mă implic în proiect.  Mi-am dat seama că orele de economie nu erau așa de inutile precum credeam, ba dimpotrivă, multe din lecțiile predate s-au dovedit a fi foarte utile puse în practică. Am început cu studiul ofertei, căutând sălile din zonă. Am continuat cu studiul cererii, așa că am împărțit pliante prin blocuri și pe străzi. Am fost surprinși de faptul că am primit telefoane de la oameni interesați chiar a doua zi după campania de promovare. La început, nu mi-am dat seama cât de multă muncă e în spatele unei afaceri, dar apoi m-am obișnuit. Campania de promovare a avut succes, așa că după cateva săptămâni s-a deschis sala.

În vară am organizat „Zumba în parc”, un eveniment care a strâns aproape 400 de copii. Programul începea cu încălzirea, după care urmau coregrafiile. Atrași de muzica dinamică, copiii uitau de toboganele sau mașinuțele din jur, alăturându-se dansului. Chiar dacă nu respectau coregrafia, debordau de energie mișcându-se în toate modurile posibile. Cel mai amuzant era modul în care încercau să imite mișcările instructorului, fie că era un nou pas, fie o aplecare pentru legarea unui șiret.

Pentru mine, Fresh Club înseamnă evadare, energie și multă distracție. Mai ales după orele stresante de mate, în care mi se învălmășesc în cap integralele, limitele, matricele sau interminabilele lecții la bio, orele la sală sunt perfecte. Intru în sală zâmbind, pregătită pentru cardio intens. Muzica energică funcționează ca un stimulent. Urmează coregrafia. Deși stângaci la început, pașii fetelor încep să se lege într-o coregrafie sincron. Iarna, când temperatura este foarte scăzută, orele de cardio sunt foarte importante, reglând temperatura corpului. Urmează relaxantele ore de pilates. Acestea încep cu  stretching, după care  urmează exercițiile la saltea, apoi pozițiile de echilibru.  Orele pentru copii sunt ținute de Liana, care reușește să schimbe percepția copiilor sedentari despre sport, creând un program dinamic și vesel.

Orele de Zumba sunt susținute de Brenda, sora mea mai mică.  Programul se desfășoară sub forma unei coregrafii, care se schimbă în funcție de muzică. De la jungle dance la merengue sau cha cha, pașii sunt într-o continuă schimbare de care nu ai cum să te plictisești. Săriturile și mișcările africane sunt doar câteva din elementele  care transforma coregrafiile zumba într-un program amuzant și imprevizibil precum coregrafiile emisiunii „Dansez pentru Tine”. Orele de Tae-Bo sunt ținute de Alex. Dacă ai nevoie de ceva cu adevărat hardcore, Tae-Bo este perfect. Nu numai că arzi multe calorii, dar te poţi descărca emoțional, recăpătându-ți echilibrul.

După ce se termină programul  sunt  mult mai detașată, privind lucrurile dintr-o altă perspectivă și… cel mai important, sportul  îmi reglează somnul și automat programul din timpul zilei. Așa că nu mai trebuie să îmi fac probleme cu nopțile pierdute din cauza stresului. De asemenea, după ore, o baie fierbinte (mai ales iarna) este o adevărată desfătare. Când mă apuc iar de teme, parcă integralele nu mai sunt așa fioroase și observ că formulele nu tind spre infinit. 🙂

Pentru mai multe detalii puteţi intra pe http://www.freshclub.ro/ sau accesaţi pagina noastră de Facebook. De asemenea, in baza colaborării cu Asociația pentru sprijinirea tinerilor, studenților și profesorilor(ASYST), Fresh Club oferă 20% reducere tuturor posesorilor de carduri ISIC,IYTC,ITIC.