Dacă a doua ta viață este Mall-ul

Avertisment: acest articol conține doze mari de sarcasm.

La o parte Fifth Avenue sau Champs-Élysées, noi azi mergem la Mall. Totul trebuie să fie impecabil, așa că deschidem ușile dressing-ului cu un aer sacru și medităm. Așteptăm o revelație divină în materie de vestimentație. Ritualul începe și necesită o deosebită atenție la orice detaliu. De la culorile în trend și până la accesorii, totul trebuie să fie impecabil.

Odată ce ai ajuns la Mall, ai grijă să-ți iei cea mai sofisticată atitudine de care poți da dovadă. Eventual, ți-aș recomanda-o pe cea de divă plictisită și greu de satisfăcut. Și când ești pe scara rulantă, nu uita să-ți arunci privirile nepăsătoare în jur în timp ce îți vânturi părul.

Sursa foto: http://www.todanoticia.com

Acest microcosmos ce, aparent, îți oferă de toate ascunde desigur și numeroase specii. De la vânătorul de Mall (vreun tip pseudosofisticat venit să agațe cu niște fraze banale și de mult expirate), critici de modă (oricine care face diferența între două culori e critic de modă mai nou), cinefilul de ocazie și până la cei veniți să se relaxeze după „servici” (că prea puțini se relaxează după „serviciu”), mall-ul oferă de toate pentru toți. Și mai ales, e asemeni unui vortex în care intri și pierzi timpul uimitor de repede. E ca o lume mică încorporată într-una mai mare. Și, de cele mai multe ori, lumea nu vine la Mall că are nevoie de ceva în mod urgent sau că are un program. Sunt mulți care vin aici doar „ca să fie la Mall”, să fie văzuți ca făcând parte din sfera selectă a practicanților acestei activități, care a devenit un fel de sport național. Și nu e ca la fotbal, n-ai nevoie de bilet de intrare, un card de credit e de ajuns.

De făcut nu sunt prea multe, așa că deciziile sunt ușor de luat. Pentru shopping apăsați tasta „derulați firmele”. Pentru sectorul de film, accesați aplicația „premiere”. Pentru fast-food…vă urăm poftă bună. Pentru activități de agățat vă recomandăm… un volum de poezii de dragoste, nu versuri de manele.

Pentru cei care Mall-ul a devenit un fel de a doua casă, le urăm spor la shopping. Pentru ceilalți care nu sunt adepții acestui sport, le recomand să asculte melodia băieților de la Cassa Loco-La Mall… și să se amuze copios.