Premiul II: Parcă-mi seamănă a „Treptele Succesului”

Iată că nevoia şi dorinţa cultivării unor valori autentice se răspândeşte şi în rândul liceenilor din „Miguel de Cervantes”. Astfel, tinerii iau iniţiativă şi aici, unde elevii clasei a XII-a B în frunte cu Andrei Bădin au implementat proiectul „Mândri de clasa noastră, de şcoala noastră, de clasa noastră, NOI AM ÎNCEPUT SĂ CONSTRUIM!”, care se pare că are la bază ideologia şi ţelurile promovate de binecunoscutul program lăzărist „TREPTELE SUCCESULUI”.

Aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, proiectul capătă nobleţe şi impozanţă, pentru ca un pic mai târziu să devină model demn de urmat şi de către şcoli din Franţa, Polonia sau Turcia. Activităţile derulate implică invitarea unor personalităţi culturale, a unor vectori de opinie în fiecare lună pentru a le împărtăşi tinerilor experienţa lor acumulată din domeniul în care activează. În acest sens, dacă noi oamenii „suntem, în bună măsură, suma întâlnirilor de care am avut parte” aşa cum a zis cândva Andrei Pleşu, atunci întâlnirile pe care le propun elevii din „Cervantes” servesc tocmai la crearea acestui mediu propice unei dezvoltări frumoase, benefice şi nealterate de non-valorile sau de viruşii emişi de către televizor.

Tinerii care au participat până acum la acest eveniment şi-au însuşit cunoştinţe, idei şi repere din discursuri susţinute de Dan Puric, Victor Rebengiuc, Florin Chilian şi Principele Radu al României, iată deci piloni ai culturii noastre naţionale. De asemenea, proiectul devenit internaţional, intenţionează şi organizarea unei suite de manifestări cultural-artistice și educative prin workshop-uri de teatru, muzică sau sport, vizite la muzeu şi altele, toate închinate aceluiaşi ideal: o creştere frumoasă intr-o Românie şi mai frumoasă.

Aşadar, „Treptele succesului”, ai grijă pentru că molima dorinţei de schimbare în bine şi a educaţiei constructive extraşcolare se cam răspândeşte repede şi riscă să transforme România într-o ţară mult prea cultă şi onestă în profida sistemului actual cu substanţă nevrotică!