Premiul II: Adele și „Rolling In The Gold”

Adele Laurie Blue Adkins în buletin, este o cântăreaţă și textieră  născută la Londra, Marea Britanie. Primul succes în muzică l-a avut în anul 2008, când a fost desemnată „Talentul anului”, în urma unui sondaj BBC. Iniţial, înclinaţiile sale au fost spre jazz, câștigând  premiul pentru „Cel mai bun jazz”. În același an a intrat pe piaţa muzicală din America, albumul „19” urcând considerabil în topurile muzicale, printre care și Billboard.

În 2009, la a 51-a ediţie a Premiilor Grammy, artista primește două premii importante  în carieră: „Cel mai bun artist debutant” și „Cea mai bună voce pop”; cu aceste două trofee, Adele devine deja cunoscută în toată lumea, iar câștigul ei este apreciat chiar și de prim-ministrul Marii Britanii, care îi trimite personal o scrisoare de mulţumire.

După trei ani de la lansarea primului album, Adele revine cu un al doilea, numit „21”. Cum o vorbă din bătrâni spune că ce e mai bun e lăsat la sfârșit, albumul „21” a avut și încă mai are un success nemaipomenit la nivel naţional, dar mai ales la nivel internaţional. Primul single extras, „Rolling In The Deep”, a urcat în vârful topurilor UK și Billboard, de asemenea și piesa „Someone Like You”.

Anul acesta, Adele demostrează întregii lumi că este un artist senzaţional și câștigă inimile a milioane de fani. Pe 12 februarie, s-a desfășurat a 54-a ediţie a Premiilor Grammy, care i-a adus șase nominalizări; era oarecum de așteptat ca Adele să câștige măcar unul din cele șase premii, însă uimirea cea mai mare a fost când artista le-a obţinut pe toate: „Cel mai bun videoclip”, „Cel mai bun album pop”, „Cea mai bună interpretare pop solo”, „Cântecul anului”, „Albumul anului” și „Single-ul anului”.

Mulţi au încercat să o compare pe Adele cu alte cântareţe, precum Amy Winehouse, dar în cele din urmă, ne-am convins că ea este unică, „Adele este pur și simplu prea magică pentru a fi comparată cu altcineva” –  AllMusic.

Așadar, Adele este una dintre cele mai iubite și apreciate voci ale momentului, însă o știre circulă pe internet cu privire la o pauză din muzică pentru cinci ani, pe care cântăreaţa ar vrea să o ia din motive personale. Sperăm să fie doar un zvon, iar dacă ar fi touși adevărat, poate diminuează perioada de odihnă; vom vedea!