Invitat special la Spectacolul Primăverii: Crenguța Roșu

Ceai, cola, muzică, PR. Și nu numai atât. De data aceasta, în ziua de luni, 12 martie, la Sala de Festivități a liceului nostru, cu draperiile ferestrelor trase, Departamentul Artistic și-a etalat rând pe rând vocile energice și originalitatea de interpretare a fiecăreia; s-a cântat Adele (deja ați ghicit ce melodie, bănuiesc), care a căpătat un sens și mai melodios prin acompaniamentul la pian, Pink, o variantă acustică interesantă a „Sweet Child Oʼ Mine” (GnR, știți voi). Ștefan Toma a înnebunit, din când în când, în mod plăcut pentru unii și mai puțin plăcut pentru alții, sala cu joculețe de logică și matematică, pentru ca nu cumva spectactorii să amorțească pe scaune. Și pe lângă fetele din Departament, am avut ocazia să o ascultăm – pentru a câta oară oare? – pe Alina Păun, pe talentatul boboc Alexandru Panfilov, care a cântat un solo de electrică mult prea bun, mult prea electrizant și să urmărim prestația lui Adi de la a VIII – a, care a dansat streetdance. Hell yes, baby!

Doamna Crenguța Roșu

Și, după cum am spus, aceasta nu a fost tot. Trupa de street Performers ne-a încântat cu numărul ei, cu mișcări bine sincronizate și frenezie molipsitoare, apoi niște fete în fuste mov drăgălașe ne-au inițiat vizual în Zumba și Kangoo Jumps. După ce repertoriul de spectacol s-a terminat, invitata surpriză, doamna Roșu, o fostă lăzăristă entuziastă și sinceră, ne-a introdus puțin în ceea ce înseamnă PR și comunicare, dezvăluindu-ne câteva amănunte importante ale companiei sale multinaționale.

Banii strânși în urma acestui spectacol nu se vor mai duce la orfelinate, spitale etc., ci vor fi cheltuiți în folosul liceului, pentru cumpărarea instrumentelor muzicale și a echipamentelor necesare. Poate că în această manieră vom evita eventualele „probleme tehnice” care apar în cadrul aproape fiecărui spectacol. După cum spunea Ionuț Mirea la un moment dat, după un astfel de incident astăzi, „acum vedeți de ce avem nevoie de bani?”

Per total, o activitate antrenantă, complexă, un proiect reușit și bine pus la punct, care a izbutit să îmbine muzica, spectacolul în întreaga lui esență cu domeniul captivant al comunicării și al relațiilor sociale.