Viaţa în Şcoala Centrală

Adesea avem tendinţa să ne credem unici…

Avem impresia că numai nouă ni se întâmplă lucruri interesante în viaţă…

Viața de liceu ni se pare o experienţă unică prin definiţie.

Proiectată de Ion Mincu, cu încăperi spaţioase, luminate natural prin nişte fereste imense, şcoala oferă o atmosferă magică în sălile de curs. Secretul este să-ţi deschizi sufletul şi să te laşi pătruns de toate detaliile aparent nesemnificative care gravitează în jurul tău. Iar în Şcoala Centrală, construcţia clădirii este încărcată de istorie, mai exact de 160 de ani plini în care tinerii au intrat în acest liceu cu gândul de a excela, de a deveni oameni de succes.

Sursa foto: http://www.realitatea.net/

Pauzele sunt momentele noastre de relaxare favorite, în care ieşim în curte sau pur şi simplu ne plimbăm prin liceu bârfind (adică reflectând asupra vieţii). Şcoala Centrală este locul unde ţi-ai dori să petreci 6-7 ore din viaţa de zi cu zi, alături de oameni speciali care devin familia ta, fiecare fiind diferit unul faţă de celălat într-un fel complementar.

Cât despre ore, ce putem zice: FUN! Unii profesori sunt foarte haioşi în funcție de seriozitatea şi devotamentul pentru materia pe care o predau, în schimb alţii sunt de-a dreptul fioroşi (aceştia, din fericire, sunt pe cale de dispariţie).

Desigur, locul de fumat este podiumul pentru expunerea valorii.

Majoritatea elevilor acestei şcoli sunt fete, iar băieţii se simt aici ca în rai. Gândiţi-vă că într-o clasă pot fi 20-25 de fete şi doar 5-6 băieţi, interesant nu?

Ca orice alt liceu şi Şcoala Centrală are picanteriile sale, bune şi rele, bârfele de la o ţigară sau de la colţ, prietenii pe viaţă şi amăgirile idilelor liceale.

Şcoala Centrală este o combinație între aspectul vetust şi gândirea inovativă a elevilor şi a profesorilor, o antiteză perfectă între vechi şi nou.