Ușor cu catedra pe scări – Liceul Teoretic Mircea Eliade

După cum bine știti, Liceul „Mircea Eliade” este un liceu cu profil sportiv, alăturându-se și o clasă de știinte sociale și una de științe ale naturii, unde au intrat cei care nu au avut noroc la probele sportive sau au vrut mai multă carte; cu alte cuvinte, din 30 de elevi, 10 practică sportul.   Probabil vă gândiți că într-un liceu unde majoritatea elevilor practică sportul nu se fumează, dar vă contrazic, este un liceu ca oricare altul, unde băile zici că au luat foc și elevii fug dintr-un colț în altul când văd un profesor îndreptându-se spre toaletă.

Sursa foto: http://www.calificativ.ro

Îmi place liceul în care învăț, dacă aș mai avea o dată de ales aș face aceeași alegere. Avem câțiva profesori excepționali, care ne sunt și prieteni, și profesori. Ne ajută extraordinar de mult cu bacul, deși nu sunt obligați, ne ajută cu materiale, fac cu noi subiecte și ne explică până înțelegem. Majoritatea profesorilor încearcă să ne ajute îndrumându-ne pe o cale cât mai bună, către o facultate și un loc de munca profitabil. În fiecare an, în liceu s-au organizat simpozioane și diferite activități care pe noi ne vor ajuta dacă participăm. Săptămâna trecută a venit în vizită o fostă elevă care a intrat la SNSPA și ne spunea ca prin acele diplome de participare la activitățile din liceu primește o bursa de 150 de lei pe lună.

Doamna și domnul director sunt foarte înțelegători în privința vieții de licean, dar și foarte severi când trebuie.

Mai nou, ne-au adus un bodyguard pe care l-am poreclit „Samuraiul” (din cauza mustății) sau „Opăritul” (pentru că merge mereu cu brațele ridicate, deși are mai multe haine decât mușchi). Ne-au pus bodyguard să ne apere dacă… vine cineva să ne bată. Îmi aduc aminte că, acum aproximativ doi ani, când au venit mai mulți băieți să-l bată pe un coleg, bodyguardul s-a închis într-o clasă. Altul s-a însurat cu o elevă, aceasta lăsându-se de școală. Am observat că nu au mai adus bodyguarzi tineri. Acum, cu noul bodyguard, liceul nostru este asemănator unei pușcării, dacă atunci când suna soneria nu am intrat în liceu, rămânem pe afară. Poate ar trebui să se gândească cineva că avem magazinul în afara liceului și 10 minute nu ne ajung să ne întoarcem!

Avem și câteva „hobby-uri”, să rupem mânerele de la geam ori de la ușă, să rupem perdelele și unii chiar întreaga ușă. Acum câteva săptămâni, colegii mei au inventat un nou sport, să te dai cu catedra pe scări pâna se rupe și după – să schimbi catedra cu una de la altă clasă. Dacă am văzut că perdelele se rup, împreună cu profesorii ne-am gândit să punem jaluzele, însă există o mică problemă: tencuiala de deasupra geamului s-a crăpat, deci o să avem jaluzele, dar fără geam, care, probabil, va cădea atunci când vor fi montate. Am uitat să vă spun că avem termopane și calorifere fierbinți, dar în liceu tot frig e…

Așa că e palpitant să fii în „Eliade”!