O luăm pe trepte, nu cu liftul – Despre „Treptele succesului”


Luni seară am cunoscut o parte din echipa ,,Treptele succesului”, am avut parte de un interviu plăcut şi am aflat pentru voi câteva noutăţi şi perspective despre acest proiect. Prima  ediţie  a noilor organizatori, clasa a X-a G, a avut un mare succes, motiv pentru care în luna cadourilor ei au pregătit două ediţii pe care nu trebuie să le rataţi.

Pentru început să răspundem întrebărilor standard:

Ce este?

Un proiect care are scopul de a răspunde elevilor la întrebările despre viitorul lor.

Cum?

 Prin invitați din diferite domenii de activitate, aleși de clasa a X-a G, care îi îndrumă pe lăzăriști, timp de o oră, către posibile meserii în viață.

Brandul Treptele succesului le-a fost transmis de la generațiile trecute. Actualii organizatori îl consideră o tradiție, pe care o tratează cu seriozitate. Treptele sunt pașii pe care noi îi urmăm pe calea spre succes, fiecare etapă fiind o nouă încercare. Cum bine știți, cu noroc sau nu, reputația vine muncind, nu putem „lua liftul”.

Probleme,restricţii….

Dacă vorbim de muncă,dar şide evoluţie, trebuie să precizăm şi problemele care apar.Recunoaştem că i-am tras puţin de limbă pe colegii noştri ca să aflăm că pe parcursul organizării, au intervenit mici „dificultăți”, fiecare dintre organizatori dorindu-și o funcție cât mai importantă și, în consecință, cât mai vizibilă. Altă problemă a fost restricția pe care o au în legătura cu numarul de ediții pe care îl pot face. Cu o oarecare dezamăgire în glas, ne-au povestit despre părinții care s-au plâns că evenimentul este în timpul orelor – vezi, Doamne, nu face copilul ora de muzică, inadmisibil… Cu toate astea, Irina recunoaște că proiectul i-a unit, trasformându-i într-o adevărată echipă.

Evoluţie

Spre deosebire de edițiile trecute, ei au adus nou: afișele, logoul, departamentul de PR extern și intern, partenerii media (de exemplu Teen Press) și pagina de Facebook. Cei patru au inventat o „listă neagră”, un concept menit să interzică participarea celor nepoliticoși față de invitați la alte prezentări. Întrebările sunt puse de elevi, dar – ca o precauție – au mereu o fișă cu întrebări de rezervă, pregătită pentru a evita timpii morți.

Ce urmează?

Multumiți de susținerea pe care o primesc de la direcțiune, profesori și colegi, organizatorii promit mult pe viitor: o discuție cât mai interactivă, mai mulți parteneri media, vorbitori din domenii precum știință, economie, teatru și, poate cel mai important, o ediție specială de Crăciun, pe care s-au gândit să o numeasca Treptele succesului în familie.