Cum să studiezi în SUA cu bursă

Peste 700 de elevi din România studiază în Statele Unite cu burse oferite de universităţile americane. Vrei şi tu?

–  prezentare generală a Centrului Educaţional Fulbright –

Cine ar fi crezut că drumul spre o facultate din Statele Unite începe într-o vilă cochetă din cartierul Dorobanţi-Aviatorilor? Pornind de la staţia de metrou Aviatorilor, luând-o pe Bulevardul Aviatorilor, faci curând dreapta pe o stradă unde, de o parte şi de alta, găseşti clădiri de patrimoniu, pline de istorie şi tradiţie. Nu te opreşti însă până pe strada Ing. Nicolae Costinescu (nu Constantinescu!) unde mergi doi paşi şi dai de o casă albă, cu un balcon acoperit de viţă de vie. De aici te poti simţi ca acasă. Încă de la intrare eşti întâmpinat de Mitzi, o pisica birmaneză cu nasul pe sus. Însa ea nu te va ţine în loc şi te va „invita” să treci de hol şi să intri la Centrul Educațional Fulbright.

Centrul Educațional Fulbright, împreună cu Comisia Fulbright din care face parte, îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Departamentului de Stat al SUA şi al Ministerului de Externe al României. Centrul promovează studiile în Statele Unite şi facilitează  accesul elevilor şi studenţilor din România la programele de studii şi la finanţările oferite de universităţile americane. Rolul Centrului Fulbright nu este doar să te ajute cu informații despre programele de licenţă, masterat sau doctorat la o facultate din Statele Unite, ci să te şi îndrume, consilieze şi familiarizeze cu sistemul educaţional şi modul de viaţă de peste ocean. Pe lânga asta, Centrul îţi oferă şi materiale de studiu pentru examenele necesare în procesul de admitere. Toate acestea într-un cadru familiar, plăcut si primitor. În plus, toate serviciile sunt gratuite, tu trebuie să vii doar cu dorinţa de învăţare şi cu un act de identitate valabil.

Poate te întrebi cum să alegi câteva universităţi americane la care să aplici şi de la care să obţii finanţare când Statele Unite îţi oferă un sistem universitar unic prin dimensiuni (peste 4900 de universităţi), calitate (universităţile americane se plasează în mod constant pe primele locuri din topurile internaţionale),  abordare (oare ştii ce minuni îţi oferă Liberal Arts education?) şi dotări (ce zici de un mic colegiu privat, cu 800 de studenţi, care nu se specializează neapărat în fizică, dar tot are un reactor nuclear?).  La centrul Fulbright găseşti tot ce-ţi doreşti referitor la studiile în Statele Unite, inclusiv o bază de date a universităţilor americane, cu costurile aferente unui an de studiu şi cu bursele oferite. La aceasta se adaugă programe săptămânale de instruire, prezentări susţinute de specialişti, buni cunoscători ai mediului universitar american, evaluarea eseurilor de admitere, filme realizate cu studenţii români în SUA, şi o cameră de studiu cu simulări pentru testul TOEFL. Sigur că te poţi pregăti şi pentru SAT. Centrul Fulbright este acreditat oficial pentru susținerea examenului. Prezentările se realizează şi online în format webinar. Şi câte şi mai câte…

Deci vă aşteptăm la centru, marţea de la 1 la 7 PM, miercurea şi joia de la 1 la 5 PM. Adresa este strada Inginer Nicolae Costinescu 2, la jumătatea distanţei dintre Piata Dorobanţilor si Bulevardul Aviatorilor. Puteţi să vă informaţi şi pe site la http://www.fulbright.ro, pe Facebook la http://on.fb.me/feac_ro şi la adresa de mail FEAC@fulbright.ro.