Invitat LZR: C.N. Cantemir Vodă

Să zicem că de abia ne-am întâlnit, de fapt probabil că e primul nostru contact, iar în cazul în care nu este, ne vom preface că nu ne-am cunoscut încă. Şi voilà, ne cunoaştem acum! Sau cel puţin asta încercăm să facem. Eu te întreb cum te cheamă, tu îmi întorci întrebarea, ne mai povestim nişte hobby-uri, poate-poate avem ceva în comun. Ah, şi cum să uităm așa ceva, subiectul cel mai important, de fapt chiar subiectul pe care vreau să-l ating astăzi: tu din ce liceu eşti, prietene?  Lazăr, Viteazu, Hasdeu, Coşbuc, Vianu, Grupul Şcolar cutărică, Şincai, Sava, Cantemir… Aaa, stai puţin, stai puţin, Cantemir! Şi eu sunt din Cantemir. Sau dacă tu nu eşti din Cantemir, nu-i nicio problemă. Îţi povestesc eu. Se face!

Mă gândesc cu ce aş putea să încep. De obicei pe noi aştia tineri ne interesează profii, dacă sunt „ca lumea”, sau dacă se învaţă, dacă la Popescu se poate trage cu ochiul la teste, dacă la Vasilescu iei 3 cu zâmbetul pe buze sau cu multe şerveţele pe sub bancă… Revenind la subiect, aici urmează şi răspunsul la întrebarea ta. Da, puişor, profii sunt super. La unii mai iei un 3 cu zâmbetul pe buze, la unii râzi cu poftă, de la alţi profesori înveţi lecţii de viaţă (ceea ce mie personal mi se pare fain), la unii se mai poate trage şi cu ochiul, dar acum nu voi intra în subiectul cum-se-copiază-mai-bine. În general, dacă vrei să ai medii ok, trebuie să depui şi un minimum de efort.

Alte lucruri interesante pe care le întrebăm noi de obicei despre liceu: Cum e lumea pe acolo? Sunt prietenoşi, sunt nesimţiţi, sunt rockeri, sunt ascultători de muzică orientală, sunt şmecheraşi, sunt îngeraşi etc.? Sunt de toate: de la categoriile enumerate mai sus până la club-addicted şi, partea cea mai bună e că toţi sunt sociabili şi deschişi.

Dacă de abia ţi-ai făcut apariţia prin liceu şi habar n-ai pe ce planetă ai aterizat şi cine sunt omuleţii verzi din jurul tău, nu-ţi face griji! Omuleţii verzi sunt foarte de treabă şi dacă eşti deschis te integrezi repede şi îţi mai povestesc diverse aventuri spaţiale recente.

Se mai întreabă, în cazul în care eşti tip, dacă sunt fete drăguţe, „finuţe” (deşi de obicei se întreabă dacă sunt tipe „bune”), iar în cazul fetelor invers: Şi… există tipi buni pe acolo? Acum depinde ce înţelegeţi prin persoane arătoase. Depinde de gusturi, sunt şi Brad Pitt (clasicul clişeu), dar şi un gen mai… not prince charming în stilul lui Jack Nicholson. Nu, n-am să vă spun din ce categorie fac eu parte, se poate să fiu mai mult sau mai puţin arătos/ arătoasă, însă aici nu vorbim despre mine, ci despre grozavul CNCV.

Da, se fac şi multe activităţi extraşcolare. Directorul nostru are de gând să ne facă / repartizeze câte o sală pentru orice avem chef. Teatru deja se face şi, ca să ne lăudăm puţin, am jucat de câteva ori, ajungând până şi prin club A. Acum se va face un concurs de folk şi am auzit că o să se câştige o chitară dacă ieşi pe locul I. Se fac clase de desen, de sculptură, fotografie, muzică şi fitness.

Lăsând la o parte laudele, mai există şi părţi nasoale, doar că despre astea nu vă pot povesti acum, ci în altă zi, la ureche (doar nu o să ne facem reclamă proastă singuri). Cam atât pentru acum. Mă bucur că ne-am cunoscut şi sper că v-aţi făcut o părere despre liceu. Ne mai auzim.