Bombă cu ceas în materie de fashion – Liceul Teoretic „Jean Monnet”

Hei, Abigail sunt și am să încerc să fiu cât se poate de obiectivă în legatură cu Liceul Teoretic „Jean Monnet”. Bobocii spun că este ok, și le place. Cei dintr-a10-a spun că nu mai vor. Cei dintr-a11-a vor să se închidă în casă şi să doarmă. Cei de a12-a au program de dimineață și sunt stresați de bac, iar profesorii s-au săturat de fețele noastre.

În opinia mea, „Jean Monnet” este un liceu ca oricare altul. Liceul are avantajele și dezavantajele sale. Ce-i drept, este poziționat strategic: la 5 minute de parcul Herăstrău și Floreasca și la 10-15 minute până în Dorobanți, depinde de trafic. Acestea fiind  părțile sale bune sau avantajele. Dezavantajele liceului ar fi: noua conducere a liceului care a dat peste cap legile nescrise ale acestuia.

Uniforma: o urâm pentru că nu putem fi noi înşine și ne pune în umbră personalitatea / caracterul pe care-l exprimăm prin îmbrăcăminte, dar să spunem că într-un fel e bine, pentru că nu mai trebuie să umblăm cu ochelari de soare pe nas pe culoare când mai trece câte o „fata lui tati” îmbrăcată din cap până-n vârful unghiilor de firmă, cu boticul roz, cu tocuri de 10 pe care se clatină şi cu un iPhone sau Black Berry sau, dacă nu, chiar cu amândouă în mână.

Interzicerea fumatului în liceu: iarăși o mare problemă sau, mai bine zis, o catastrofă pentru fumători, chiar și pentru mine. Nu mai e ca în vremurile bune, când ieșeai în pauză relaxat, lejer la o țigară, ori când ieșeai după un test greu sau o teză. Acum, ca săai porţia de nicotină trebuie să te ascunzi după boscheți, după copaci sau după sala de sport și în permanență trebuie să stea cineva de 6 că directoarea ne fugărește și e cu ochii pe noi.

Partea cea mai distractivă din liceu, deși se poate cataloga ca un dezavantaj, e reprezentată de portari. În 3 ani s-au schimbat atâtea firme de pază și securitate, încât nici ei nu mai ştiu și cred că la fiecare schimbare regretau, că mereu apăreau unii mai inepți ca alţii. Acum, schimbându-se şi conducerea, s-au schimbat şi paznicii: aroganți şi plini de ei că și-au dat seama că îi fentam ca să ieșim din liceu pentru  5 minute, cât să fumăm o amărâtă de țigară.

Pentru un moment domnește liniştea în liceu (asta ca să nu amintim de evenimentele recente). Și nu uitaţi: bugetul e cel care contează aici şi mai puţin gândirea (cu mici excepţii).