Prima dată la Opera

Voci încântătoare, orchestră simfonică dirijată într-un mod magistral de un dirijor extraordinar, scenariu, costume, decoruri, mişcare scenică, interpretare, într-un cuvânt: artă. În asta a constat seara noastră de sâmbătă. Am fost împreună cu doamnele profesoare şi colegii mei din Lazăr la Opera Naţională din Bucureşti.

Din momentul în care am intrat în sala de spectacol am fost uimită să văd imensa scenă acoperită de o cortină roşie. M-am aşezat pe locul meu de la parter, iar următorul lucru pe care l-am observat a fost structura arhitecturală a balcoanelor şi decorurile, cel care atrăgea atenţia fiind uriaşul candelabru de deasupra mea, de care atârnau crisatale sclipitoare, ce luminau sala prin splendoarea lor. Odată cu apariţia dirijorului în fosă, luminile s-au stins, iar pentru o clipă nu s-a mai auzit niciun zgomot, publicul parcă împietrise în aşteptare. Apoi, la semnalul dirijorului, orchestra au început să cânte. De cum s-a tras cortina, interpreţii ne-au încântat cu vocile lor graţioase şi briliante, iar prestanţa lor m-a făcut să simt trăirile personajelor de parcă aş fi fost alături de ei pe scenă. Deşi scenariul este scris în italiană, am putut înţelege replicile personajelor datorită traducerii acestora pe bannerul amplasat deasupra scenei (cu această ocazie am învăţat şi câteva cuvinte în italiană).

Am urmărit piesa „La Bohème” (Boema) de Giacomo Puccini. Aceasta este o operă în patru acte. Acţiunea se petrece pe timpul iernii în Paris, bazându-se pe o poveste de dragoste dintre poetul Rodolfo (Hector Lopez) şi vecina lui, Mimi (Tina Munteanu), iar în paralel iubirea împărtăşită dintre pictorul Marcello (Florin Simionca) şi iubita sa, Musetta (Dorina Cheşei). Din păcate, opera are un sfârşit tragic, dar jocul interpreţilor a impresionat atât de mult încât ropotele de aplauze au răsunat minute în şir.

[tabs slidertype=”images”] [imagetab width=”550″ height=”500″]http://revistalzr.ro/wp-content/uploads/2011/10/boema06.jpg[/imagetab] [imagetab width=”550″ height=”500″]http://revistalzr.ro/wp-content/uploads/2011/10/boema11.jpg[/imagetab] [imagetab width=”550″ height=”500″]http://revistalzr.ro/wp-content/uploads/2011/10/boema12.jpg[/imagetab] [/tabs]

Recunosc că a fost prima dată când am urmărit un spectacol de operă şi mă bucur că am avut această oportunitate, să merg şi să mă „culturalizez”. Vă recomand cu plăcere şi vouă să faceţi acelaşi lucru. Nu poţi ştii niciodată dacă îţi place un lucru până nu îl încerci, poate chiar vei descoperi ceva ce te fascinează. Dacă v-am convins, intraţi pe http://my.operanb.ro/ pentru mai multe informaţii.

Mihaela Duță

Este o fire ambiţioasă, optimistă, căreia îi plac provocările şi nu se lasă intimidată de obstacole. Tot timpul caută modalităţi de dezvoltare personală, implicându-se în cât mai multe activităţi. În timpul liber îi place să scrie, să citească, să călătorească şi să viseze la cai verzi pe pereţi.