Jurnal de bord EuroEdu: creiere și introspecție

Proiectul EUROEDU, înființat de Școala de Valori, a luat contur în zilele de 8 și de 9 ale lunii octombrie. Peste 40 de elevi talentați, merituoși, spirituali ai României (sau ai capitalei, cum preferați) au luat parte la cursul de formare si instruire în carieră realizat de Dragoș, Armina, Ștefan, Bogdan și Andreea în sediul UTI Bussiness Center, undeva la răscrucea valorilor României cu cele ale Europei.

Foto: EuroEdu (www.scoaladevalori.ro)

Dezbateri, grupuri, „pitici”, creiere desenate cu markerul, jocuri cu mere pe cap și vise împrăștiate prin hârtii. Introspecție, autocunoaștere, planuri de viitor. Prieteni noi, schimb de ID-uri, zâmbete fugare. Aceasta a fost atmosfera de la parterul clădirii unde ne-am adunat cu toții, suspinând uneori după cafea și pauze. Însă oboseala de dimineață și căscaturile intense nu ne-au împiedicat să ne implicăm trup și suflet în toate activitățile propuse, care ne-au ajutat să deslușim câteva ceva din negura aproape de nepătruns din mintea noastră în legătură cu acea întrebare care fascinează încă de la vârste fragede: „Ce vrei să te faci când o să fii mare?” Mulți dintre noi cu aspirații mărețe (de exemplu, CEO al unei companii din L.A. sau informatician în Statele Unite cu un salariu colosal), cu visuri care nu mai pot fi spulberate pentru că sunt înrădăcinate atât de adânc în creier, se hrănesc cu atâtea speranțe născute din dorință pură încât suprimarea lor ar fi practic imposibilă. Nimeni nu le poate opri, nimeni nu le poate ucide.

Foto: EuroEdu (www.scoaladevalori.ro)

Mai presus de toate, am căpătat încredere în noi. Încrederea de care aveam nevoie ca să trecem toate barierele invizibile ale destinului capricios. Am cunoscut oameni noi, cu aceleași concepții ca și ale noastre, cu idei care ar putea schimba lumea într-un viitor apropiat. Cine știe? Poate ne vom mai întâlni peste câțiva ani, la o cafea (atunci vom avea voie, nu vom mai fi minori), fiecare lăudându-se cu realizările sale.

Până la o eventuală revedere glorioasă, nu ne mai rămâne decât să ajungem la rezultatul final prin valorile pe care le avem și pe care le dobândim, învățând de la alții sau din greșeli. Orice ar fi, visurile sunt ale noastre și numai ale noastre și vor aștepta împlinirea în colțul fantezist al minții fiecăruia din noi. Doar ale noastre. Nimeni nu ni le poate interzice.

Foto: EuroEdu (www.scoaladevalori.ro)